Welkom

Welkom op de site van de Opstalse Bierpallieters! Als bierproefvereniging en onderafdeling van Zythos proberen we dezelfde doelstelling als Zythos na te streven op lokale schaal: de Belgische biercultuur promoten in onze directe omgeving. Hiertoe organiseren we tal van activiteiten gaande van proeverijen over uitstappen tot een bierfestival.

Uitstap Sint Truiden , Wilderen, Kerkom....

Op zaterdag 11 april 2015 proeven de Bierpallieters nog eens een aantal bieren op verplaatsing.... We gaan op uitstap richting Limburg..............
We spreken af om half negen aan de parking naast de Chirolokalen ( aan het Torenhof) om met de (door de Bierpallieters betaalde) bus om kwart voor negen te vertrekken naar Kerkom (Sint Truiden).
Brouwerij Kerkom (Bink) ontvangt ons met een rondleiding in de brouwerij waar brouwer Mark die, sinds we er de laatste keer geweest zijn, een nieuwe brouwinstallatie gebruikt.

STRUISE BIEREN VAN DE STRUISE BROUWERS!!!

De volgende activiteit voor de Bierpallieters is een proeverij met als onderwerp:
STRUISE BIEREN VAN DE STRUISE BROUWERS!!!
Deze gaat door op zaterdag 21 maart 2015 om 20 uur in het Molenhuis van de Petattenmolen.
De Struise Brouwers waren vroeger houders van struisvogels dus heeft de naam niks te maken met de corpulentie van deze gekende brouwers .

Voordracht Saison bieren

Op vrijdag 06 februari 2015 organiseren de Bierpallieters een voordracht in het teken van de SAISONBIEREN.

Nieuwjaarsmeeting

Wanneer we op een uitnodiging voor een activiteit Nieuwjaarsmeeting zien staan betekent dit meestal dat het werkjaar op zijn einde loopt.
2014 was voor de Bierpallieters een beetje de aanloop voor het 25 jarig jubileum van onze vereniging in 2015. Inderdaad het is reeds 25 jaar dat wij (en onze illustere voorgangers) de Belgische biercultuur hoog in het vaandel dragen.....
Maar de rest van de speech zullen jullie horen tijdens de "NIEUWJAARSMEETING" die doorgaat op zaterdag 10 januari 2015 vanaf 20 uur in de molenaarswoning van de Petattenmolensite.

Bezoek 't PAENHUYS en 't PAKHUIS.

Op 20 December 2014 vertrekken we om 0930hr vanaf de parking naast de kerk van Opstal met de bus richting Sint-Niklaas om in de brouwerij" t' Paenhuys " , na een rondleiding, een tweetal biertjes te degusteren met namen zoals" Zwarte Jef" of 't Paenhuys Tripel" .

Oorlogsbieren

100 jaar geleden...... zo beginnen veel televisieprogramma's, krantenartikels en uiteenzettingen die als onderwerp hebben: "De Grote oorlog". Als herdenking aan deze bloedige periode in onze geschiedenis hebben verschillende organisaties en brouwerijen bieren gebrouwen die het onderwerp vormen van onze volgende proeverij .
"OORLOGSBIEREN" Deze gaat door op 15 november 2014 om 20 uur in het Molenhuis van de Petattenmolensite.

Franse Bieren

Proeverij nu zaterdag 18 oktober 2014 om 20 uur in het Molenhuis: "FRANSE BIEREN" .... Namen als "VIEUX LILLE Tripel Blonde", Biére aromatisée au Genièvre "LA WAMBRECHIES", ANOSTEKE" Biére brune artisanale, 3 MONTS Grande Réserve," PAGE 24" Bière Ambrée, spreken wellicht tot de verbeelding en zullen zich zaterdag door U laten degusteren.
samenkomst om 20 uur in het Molenhuis..........

IPA bieren

Nu de naweeën van het 23ste Weekend der Spontane Gisting voorbij zijn en al het materiaal opgeborgen is gaan we over tot de laatste proeverij van het voorjaar.
Nieuwe bieren steken overal de kop op, bitter is de nieuwe boodschap…..
Dus kunnen we niet achterblijven met het onderwerp van de volgende proeverij ………
Indian Pale Ale bieren.

Uitstap Zythos Bier Festival

Zoals reeds vermeld gaan we op 26 April 2014 op uitstap richting Leuven…..
We vertrekken om half negen aan de kerk van Buggenhout Opstal naar MEENSEL KIEZEGEM waar we de “Fruithoeve VAN HELLEMONT “gaan bezoeken. Deze 46 ha grote appel- en perenplantage uit het Hageland is gekend voor zijn streekproducten zoals fruitsappen en shakes, fruitconfituren, perenadvocaat, jenevers, likeuren,appelcider , hagelandkoffie enz.

Pagina's

Subscribe to Bierpallieters RSS